Általános érzéstelenítésben végzett beavatkozások

Általános érzéstelenítést nem igénylő kisműtéteket a kezdetektől végzünk a NAP Rendelőben. Helyi érzéstelenítésben számos nőgyógyászati beavatkozás biztonsággal, fájdalom okozása nélkül elvégezhető. Lézerkezeléseink érzéstelenítés nélkül kivitelezhetőek, minimális diszkomfort érzésen kívül Ön más kényelmetlenséget nem fog érezni. Bizonyos beavatkozások (a nemi szerven lévő nagyobb képletek eltávolítása, kimetszések, méhnyálkahártya mintavétel, a nyakcsatorna tágítása, plasztikai műtétek) elvégzése során azonban az Ön kényelme és biztonsága érdekében szükséges általános érzéstelenítés alkalmazása.  A folyamatos fejlesztések keretében a szükséges ANTSZ engedélyek birtokában rendelőnk műszerparkját egy Drager Fabius Tiro altatógéppel bővítettük. A készülék maximális biztonsággal alkalmas a NAP Rendelőben végzett beavatkozások során a fájdalommentes, biztonságos érzéstelenítésre. A biztonságot emellett altatóorvos és aneszteziológus szakasszisztens folyamatos jelenléte és felügyelete teszi teljessé.

Az érzéstelenítés általában intravénás bódításban történik. Ennek során a kézen, vagy a kar felületén biztosított vénába adunk gyógyszereket, melyekkel az érzéstelenítést biztosítjuk. Klasszikus intubációs narkózisra (melynek során tubust vezetünk be a légcsőbe) csak ritkán van szükség, de ehhez is természetesen minden eszköz és feltétel biztosított.

Amennyiben Önnél a nőgyógyászati vizsgálat során olyan elváltozást találtak, mely kisműtéttel gyógyítható, a NAP Rendelőben kezelőorvosa részletesen megbeszéli Önnel a lehetséges gyógymódokat, a szóba jöhető érzéstelenítési eljárásokat, ezek előnyeit és lehetséges kockázatait. Amennyiben Ön kéri a műtét elvégzését, az altatóorvossal közösen együtt kiválasztjuk a beavatkozás optimális időpontját. Rugalmas előjegyzéssel igyekszünk az Ön időbeosztásához alkalmazkodni. Életkorától és az esetleges társuló megbetegedésitől függően kérjük előzetes laboratóriumi vizsgálatok elvégzését, melyet háziorvosa segítségével, esetleg a ProLabor hálózatában tud elvégeztetni. A laborvizsgálatok eredményével találkozik majd altatóorvosunkkal, akivel újra lesz lehetősége az érzéstelenítés részleteit megbeszélni, kitölteni a részletes altatóorvosi kérdőívet és a beleegyező nyilatkozatot. Bármilyen felmerülő kérdésére igyekszünk részletes, kielégítő választ adni. Ugyancsak ellátjuk a műtét napján követendő tanácsokkal, útmutatásokkal, az Ön biztonsága érdekében kérjük ezek pontos betartását. A műtét elvégzését követően folyamatos megfigyelés alatt áll majd, ezt követően otthonába kísérővel távozhat.

Az általános érzéstelenítésben végzett műtétes beavatkozások kapcsán is biztosítjuk Önnek a NAP Rendelőben megszokott kényelmet és biztonságot, maximális odafigyelést.
Részletes tájékoztatásért vegye fel a kapcsolatot orvosainkkal, kérdezzen bátran, segítségére leszünk!