Korszerű fogamzásgátlás

A szülész-nőgyógyász praxist nőgyógyászati rákszűrés mellett leggyakrabban fogamzásgátlási tanácsért keresik fel a páciensek. A kevésbé biztonságos hagyományos védekezésen kívül az elmúlt években olyan új korszerű fogamzásgátló módszerek jelentek meg, melyek nem csupán védenek a nem kívánt terhességgel szemben, biztonságosan alkalmazhatóak, de számos úgynevezett non-kontraceptiv előnnyel is rendelkeznek. Az újabb hormonális fogamzásgátló tablettákat alkalmazva szabályosabb és kevesebb lesz a menstruációs vérzés, ritkábban fordul elő petefészek ciszta, sőt alkalmazásuk csökkenti a petefészek rosszindulatú daganatának kockázatát is.

Amennyiben fokozott thrombosishajlam, vagy egyéb ok miatt Ön nem szedhet kombinált fogamzásgátló készitményt, szülész-nőgyógyásza akkor is számos lehetőséget tud Önnek ajánlani: elérhető ösztrogénmentes fogamzásgátló tabletta, illetve méhen belüli eszköz. Ez utóbbi specialis formája az intrauterin méhen belüli rendszer (Mirena), amely a terhesség elleni védettség mellett lényegesen csökkenti a vérzés mennyiségét és a vérzéshez társuló kellemetlen tüneteket. Endometriosis fennállása esetén is jó eredménnyel alkalmazható.

Amennyiben a napi gyógyszerszedést nem tartja elég megbízhatónak, mivel a tablettát gyakran elfelejti bevenni, úgy a hormonális fogamzásgátlás egy speciális formáját javasoljuk. Hüvelygyűrű alkalmazása esetén elég havonta egyszer a fogamzásgátlásra gondolnia.
Ne felejtse el: ha védekezés nélkül volt együtt párjával, akkor is van még lehetőség a nem kívánt terhesség kivédésére. Az újonnan megjelent esemény utáni tabletta akár több nappal az együttlét után is eredményesen alkalmazható.

Az egyes fogamzásgátló módszerekről részletes felvilágosítást kaphat a NAP-Rendelőben, forduljon hozzánk bizalommal!

Szerző

Nőgyógyászati- szülészeti magánrendelőnket 20 éves klinikai gyakorlat és szakmai tapasztalat birtokában alapítottuk 2004-ben. A NAP Rendelő Debrecen legrégebben működő teljes körű ambuláns szülészeti-nőgyógyászati ellátást nyújtó magánrendelője. Célunk a hozzánk forduló betegek magas szakmai színvonalú ellátása, otthonos körülmények között. Rendelőnk a város központjában, könnyen megközelíthető, mégis diszkrét helyen található. Munkatársaink a betegellátás igényei szerint átalakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, barátságos környezetben várják Önt. A rendelkezésünkre álló műszerpark lehetővé teszi a nőgyógyászati-szülészeti ambulanter betegellátás teljes körű helyszíni igénybevételét. Terhesgondozás területén a korai ultrahang diagnosztikától a terhesség utolsó harmadában végzett tartós magzati szívhangellenőrzésig minden lehetőség adott. Elérhetőségeinket ITT találja, rendelésünkre időpontot internetes bejelentkezéssel vagy akár email-en keresztül is tud kérni. Forduljanak hozzánk bizalommal, várjuk Önöket!

Nőgyógyász Szülész Debrecen