Rákszűrés a NAP Rendelőben

Mint az Ön számára is biztosan ismert, a szülészeti és nőgyógyászati ellátás egyik legfontosabb eleme a nőgyógyászati rákszűrés. A nőgyógyászatban három szerv rosszindulatú megbetegedése fordul elő gyakran. A méhnyálkahártya daganata elsősorban a változókorban lévő nőket veszélyezteti. Az ekkor jelentkező rendellenes vérzés esetén mindenképpen indokolt egy nőgyógyászati vizsgálat, melyet minden esetben hüvelyi ultrahangvizsgálat egészít ki. Indokolt esetben ezt követően szövettani vizsgálatot végzünk.Ez a nőgyógyászati megbetegedés szerencsére korán ad tünetet, így az időben megkezdett kezelés a gyógyulás záloga. Sajnos jóval nehezebben diagnosztizálható a petefészek rosszindulatú daganata.

A klasszikus nógyógyászati vizsgálat mellett hüvelyi ultrahangvizsgálat, illetve speciális vérvétel alapján szűrhetjük ki a további kezelést igénylő betegeket. A legnagyobb sikerrel a méhnyak rendszeresen elvégzett szűrése jár. Mivel folyamat általában lassan alakul ki a HPV (Humán Papilloma Vírus) fertőzés hatására, a rendszeres szűréssel a folyamat korán felismerhető és gyógyítható. A NAP Rendelőben az ehhez szükséges öszes feltétel adott: a megtekintéshez korszerű videokolposzkópos berendezést alkalmazunk, a levett kenetet akkreditált laboratóriumban értékelik és szükség esetén van lehetőség a HPV kimutatására is.

Amennyiben a nőgyógyászati szűrővizsgálat alapján indokolt, új lehetőségként a NAP Rendelőben a méhszájon talált elváltozás kimetszésére is lehetőség van. A beavatkozást ambulanter végezzük, nincs szükség kórházi felvételre és a munkahelyéről sem kelle hiányoznia.

A szövettani eredmény birtokában néhány napon belül közösen tudunk dönteni az esetleges további nőgyógyászati kezelésről. Gyógyulást természetesen csak a rendszeresen elvégzett szűrővizsgálat és a megfelelő kezelés eredményezhet, ne halogassa tehát a nőgyógyászati vizsgálatot.

Szerző

Nőgyógyászati- szülészeti magánrendelőnket 20 éves klinikai gyakorlat és szakmai tapasztalat birtokában alapítottuk 2004-ben. A NAP Rendelő Debrecen legrégebben működő teljes körű ambuláns szülészeti-nőgyógyászati ellátást nyújtó magánrendelője. Célunk a hozzánk forduló betegek magas szakmai színvonalú ellátása, otthonos körülmények között. Rendelőnk a város központjában, könnyen megközelíthető, mégis diszkrét helyen található. Munkatársaink a betegellátás igényei szerint átalakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, barátságos környezetben várják Önt. A rendelkezésünkre álló műszerpark lehetővé teszi a nőgyógyászati-szülészeti ambulanter betegellátás teljes körű helyszíni igénybevételét. Terhesgondozás területén a korai ultrahang diagnosztikától a terhesség utolsó harmadában végzett tartós magzati szívhangellenőrzésig minden lehetőség adott. Elérhetőségeinket ITT találja, rendelésünkre időpontot internetes bejelentkezéssel vagy akár email-en keresztül is tud kérni. Forduljanak hozzánk bizalommal, várjuk Önöket!

Nőgyógyász Szülész Debrecen