Mirena, Jaydess, Levosert

A progreszteron kiáramlást biztosító méhen belüli fogamzásgátló rendszerek a ma elérhető legmegbízhatóbb fogamzásgátlási eljárások. Mint a NAP Rendelő honlapján található tájékoztatókból is kiderül a nem kívánt terhesség elkerülésére számos módszer áll ma már rendelkezésünkre. Ezek közül mindenki igényeinek, elképzeléseinek megfelelően tud választani, de a Mirena/Jaydess sokak számára jelenthetik az ideális fogamzásgátló eljárást. A Mirena alkalmazása elsősorban már szült nőknek ajánlható, felhelyezése után 5 évig biztosít nagy biztonságú védelmet a nem kívánt terhesség ellen. Nem szült nők számára került kifejlesztésre a Jaydess, mely kisebb méreténél fogva könnyebben felhelyezhető, nem szült nők is alkalmazhatják, 3 évig biztosít fogamzásgátló hatást.

A Mirena és a Jaydess több évre szóló fogamzásgátló módszerek, melyek egyesítik a fogamzásgátló tabletta és a méhen belüli fogamzásgátló eszköz előnyeit, ugyanakkor jórészt mentesek azok lehetséges szövődményeitől. Nem tartalmaznak ösztrogént, így 35 év felett is alkalmazhatóak, lokális progreszteron hatás révén csökkentik a vérzés mennyiségét, így ideális megoldást jelentenek bővebb menstruációs vérzés esetén.

A Mirena és a Jaydess fogamzásgátló hatása elsősorban lokálisan jelentkező hormonális hatásokkal függ össze: a méhnyakban lévő nyák összetételét megváltoztatva akadályozza a spermiumok feljutását, a méhnyálkahártya elvékonyodása nem teszi lehetővé a beágyazódást. A vérkeringésbe kerülő hormonmennyiség elhanyagolható, ösztrogént pedig egyáltalán nem tartalmaznak.

A legmegbízhatóbb fogamzásgátló módszerek közé tartoznak, hatékonyságuk a művi sterilizáláshoz hasonlítható, ugyanakkor reverzibilis, eltávolításuk után újra vállalhat terhességet. Felhelyezésük után 3, illetve 5 évig biztosítanak védelmet a nem kívánt terhesség ellen, nem igényelnek napi odafigyelést, extra ellenőrzéseket: amennyiben panaszai nincsenek, elegendő az éves rákszűrésen részt vennie. Szoptatás alatt is alkalmazhatóak.

A Jaydess nem szült nőknek is biztonsággal felhelyezhető, alkalmazása nem növeli a kismedencei gyulladás kockázatát, nincs káros hatással a későbbi gyermekvállalásra.

Mirena és a Jaydess alkalmazása esetén a menstruációs vérzés mennyisége és időtartama lényegesen csökken, alkalmazásuk jótékonyan hat a menstruáció kapcsán jelentkező kellemetlen tünetekre.
Felhelyezésük célszerűen egy negatív nőgyógyászati rákszűrés birtokában a menstruációs vérzés végén, vagy az ezt követő napokban végezhető el. Ugyancsak felhelyezhető a szülés utáni 6 hetes kontrollvizsgálat alkalmával. Mirena és Jaydess felhelyezésben jártas nőgyógyász esetén a felhelyezés Önnek minimális kellemetlenséggel jár. A felhelyezést követően esetleg jelentkező alhasi diszkomfort fájdalomcsillapító tabletta adásával kivédhető. Az eszközök viselésének első 2-3 hónapjában apró pecsételő vérzés jelentkezhet, ami semmilyen tennivalót nem igényel, rendszerint magától megszűnik.

A Mirena és a Jaydess igen költséghatékony fogamzásgátló módszer, áruk már két éves alkalmazás esetén is kedvezőbb, mint sok más fogamzásgátló eljárásé, öt éves alkalmazásra számítva pedig messze a legolcsóbb eljárás.

A NAP Rendelőben részletes írott és fényképes tájékoztató anyagokkal rendelkezünk, melyet örömmel rendelkezésükre bocsátunk. Kollégáink Mirena és Jaydess alkalmazása területén a legtapasztaltabb magyarországi nőgyógyászokhoz tartoznak, forduljanak hozzájuk bizalommal.

Szerző

Nőgyógyászati- szülészeti magánrendelőnket 20 éves klinikai gyakorlat és szakmai tapasztalat birtokában alapítottuk 2004-ben. A NAP Rendelő Debrecen legrégebben működő teljes körű ambuláns szülészeti-nőgyógyászati ellátást nyújtó magánrendelője. Célunk a hozzánk forduló betegek magas szakmai színvonalú ellátása, otthonos körülmények között. Rendelőnk a város központjában, könnyen megközelíthető, mégis diszkrét helyen található. Munkatársaink a betegellátás igényei szerint átalakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, barátságos környezetben várják Önt. A rendelkezésünkre álló műszerpark lehetővé teszi a nőgyógyászati-szülészeti ambulanter betegellátás teljes körű helyszíni igénybevételét. Terhesgondozás területén a korai ultrahang diagnosztikától a terhesség utolsó harmadában végzett tartós magzati szívhangellenőrzésig minden lehetőség adott. Elérhetőségeinket ITT találja, rendelésünkre időpontot internetes bejelentkezéssel vagy akár email-en keresztül is tud kérni. Forduljanak hozzánk bizalommal, várjuk Önöket!

Nőgyógyász Szülész Debrecen