Nőgyógyászati konzultáció

A kellő szakmai felkészültséggel, korszerű eszközökkel elvégzett nőgyógyászati vizsgálat mellett ugyanilyen fontosnak tartjuk pácienseink részletes felvilágosítását. Örülünk neki, ha már a megbeszélés elején felteszi azokat a kérdéseket, melyek nyugtalanítják, melyekre tőlünk választ vár. Célszerű ezeket már otthon előzetesen összegyűjteni, hiszen a vizsgálattal járó izgalom miatt esetleg megfeledkezhet valamiről. Az előzetesen feltett kérdések segítenek nekünk megtervezni a kiegészítő vizsgálatokat, így célzottan kereshetjük panaszai okát.

Lehetnek olyan kérdései, melyekre már a nőgyógyászati vizsgálat előtt választ szeretne. Hogyan készüljön a vizsgálatra, milyen kérdéseket fog orvosa feltenni? Nem tudja az észlelt tünet kóros-e, milyen későbbi következményei lehetnek.  Az is előfordulhat, hogy a más rendelésen hallottakat szeretné újabb információval kiegészíteni. Ebben szeretnénk a honlapunkon található tájékoztatókkal, ismertetőkkel segítségére lenni.

Vizsgálat után részletesen megbeszéljük Önnel a vizsgálati leletet, az esetlegesen talált eltéréseket, azok súlyosságát. Lehetőség szerint igyekszünk megoldásukra több alternatívát kínálni, hogy az Ön igényei alapján közösen tudjuk kiválasztani a legjobb lehetőséget. Ekkor bátran tegyen fel további kérdéseket, kérdezzen rá bármilyen részletre, ami esetleg nem volt teljesen érthető.

A telemedicina terjedésével 2020. áprilisától pácienseink számára elérhetővé tettük az online konzultációt is. Ez természetesen nem helyettesíti a személyes kapcsolatot, azonban számos helyzetben kíváló lehetőséget biztosít a “találkozásra”. Lehetőségünk nyílik a korábbi leletek részletes megbeszélésre, a további kezelési terv felállítására, kérdéseik megválaszolására. Szolgáltatásunk a www.onlinenogyogyaszat.hu címen érhető el.

A NAP Rendelő orvosai nyitottak és örömmel segítenek az úgynevezett „másodlagos konzultációban” is. Ez az angol nyelvterületen second opinion-ként ismert lehetőség hazánkban még kevéssé elterjedt. Ilyenkor a páciens máshol kapott lelettel, szakvéleménnyel keres fel egy újabb szakorvost. Ennek oka nem feltétlenül a korábbi orvossal szembeni elégedetlenség, bizalmatlanság, csupán tudni szeretné, a javasolt terápia, műtét biztosan a legjobb megoldás-e panaszaira. Mi magunk is biztatjuk pácienseinket, a legcsekélyebb bizonytalanság esetén bátran kérjék ki más, az adott kórkép kezelésében jártas szakember véleményét. Egy szakorvostól kapott másodvélemény sokkal hasznosabb, mint az interneten talált bizonytalan eredetű, kétes hitelességű információk alapján döntést hozni. Másodlagos konzultáció során sokszor a rendelkezésünkre álló adatok alapján tudunk véleményt mondani, javaslatot tenni, máskor szükség lehet kiegészítő vizsgálatok elvégzésére. Ilyenkor is tegyen fel kérdéseket, így megnyugodva tud majd megalapozott döntést hozni kezelését illetően!

Szerző

Nőgyógyászati- szülészeti magánrendelőnket 20 éves klinikai gyakorlat és szakmai tapasztalat birtokában alapítottuk 2004-ben. A NAP Rendelő Debrecen legrégebben működő teljes körű ambuláns szülészeti-nőgyógyászati ellátást nyújtó magánrendelője. Célunk a hozzánk forduló betegek magas szakmai színvonalú ellátása, otthonos körülmények között. Rendelőnk a város központjában, könnyen megközelíthető, mégis diszkrét helyen található. Munkatársaink a betegellátás igényei szerint átalakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, barátságos környezetben várják Önt. A rendelkezésünkre álló műszerpark lehetővé teszi a nőgyógyászati-szülészeti ambulanter betegellátás teljes körű helyszíni igénybevételét. Terhesgondozás területén a korai ultrahang diagnosztikától a terhesség utolsó harmadában végzett tartós magzati szívhangellenőrzésig minden lehetőség adott. Elérhetőségeinket ITT találja, rendelésünkre időpontot internetes bejelentkezéssel vagy akár email-en keresztül is tud kérni. Forduljanak hozzánk bizalommal, várjuk Önöket!

Nőgyógyász Szülész Debrecen