Szülészeti konzultáció

A várandósságra való felkészülés és a gondozás során szükséges vizsgálatok elvégzése mellett ugyanilyen fontosnak tartjuk pácienseink részletes felvilágosítását. Örülünk neki, ha már a megbeszélés elején felteszi azokat a kérdéseket, melyek nyugtalanítják, akár a saját, akár a baba állapotát illetően. A terhesgondozás során rendszeresen találkozik majd orvosainkkal, a két ellenőrzés között felmerülő kérdéseket célszerű már otthon előzetesen összegyűjteni, hiszen a vizsgálattal járó izgalom miatt esetleg megfeledkezhet valamiről. Az előzetesen feltett kérdések segítenek nekünk megtervezni a kiegészítő vizsgálatokat, így célzottan kereshetjük panaszai okát.

Lehetnek olyan kérdései, melyekre már a vizsgálat előtt választ szeretne. Hogyan készüljön a vizsgálatra, milyen kérdéseket fog orvosa feltenni? Nem tudja a terhesség során észlelt tünet kóros-e, milyen későbbi következményei lehetnek.  Ebben szeretnénk a honlapunkon található tájékoztatókkal, ismertetőkkel segítségére lenni. Természetesen, ha olyan fontos kérdés merül fel, amire itt nem talál választ és nyugtalanítja, email-en, vagy telefonon keresztül bármikor elér bennünket.

A babavállalás előtti tanácsadásban, illetve a várandósság alatti konzultáció során igyénybe vehetik online rendelőnket is. Itt hasznos tanácsokkal, a leletek értékelésével, a további vizsgálatok tervezésében, optimális időzítésében tudunk Önöknek segíteni. Szolgáltatásunk a www.onlinenogyogyaszat.hu címen érhető el.

Vizsgálat után részletesen megbeszéljük Önnel a vizsgálati leletet, az esetlegesen talált eltéréseket, azok súlyosságát. A várandósság harmadik harmadában a legfontosabb a magzat méhen belüli állapotának ellenőrzése. Nem megnyugtató leletek esetén kiegészítő vizsgálatokat végzünk, ez alapján, Önökkel közösen döntünk a további tennivalókról. Ekkor bátran tegyen fel további kérdéseket, kérdezzen rá bármilyen részletre, ami esetleg nem volt teljesen érthető.

A NAP Rendelő orvosai nyitottak és örömmel segítenek az úgynevezett „másodlagos konzultációban” is. Ez az angol nyelvterületen second opinion-ként ismert lehetőség hazánkban még kevéssé elterjedt. Ilyenkor a páciens máshol kapott lelettel, szakvéleménnyel keres fel egy újabb szakorvost. Ennek oka nem feltétlenül a korábbi orvossal szembeni elégedetlenség, bizalmatlanság, csupán tudni szeretné, a javasolt terápia biztosan a legjobb megoldás-e az ő és magzata számára. Mi magunk is biztatjuk pácienseinket, a legcsekélyebb bizonytalanság esetén bátran kérjék ki más, az adott terhességi kórkép kezelésében jártas szakember véleményét. Sokkal hasznosabb ez, mint az interneten talált bizonytalan eredetű, kétes hitelességű információk alapján döntést hozni. Másodlagos konzultáció során sokszor a rendelkezésünkre álló adatok alapján tudunk véleményt mondani, javaslatot tenni, máskor szükség lehet kiegészítő vizsgálatok elvégzésére. Ilyenkor is tegyen fel kérdéseket, így megnyugodva tud majd megalapozott döntést hozni terhességét illetően!

Szerző

Nőgyógyászati- szülészeti magánrendelőnket 20 éves klinikai gyakorlat és szakmai tapasztalat birtokában alapítottuk 2004-ben. A NAP Rendelő Debrecen legrégebben működő teljes körű ambuláns szülészeti-nőgyógyászati ellátást nyújtó magánrendelője. Célunk a hozzánk forduló betegek magas szakmai színvonalú ellátása, otthonos körülmények között. Rendelőnk a város központjában, könnyen megközelíthető, mégis diszkrét helyen található. Munkatársaink a betegellátás igényei szerint átalakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, barátságos környezetben várják Önt. A rendelkezésünkre álló műszerpark lehetővé teszi a nőgyógyászati-szülészeti ambulanter betegellátás teljes körű helyszíni igénybevételét. Terhesgondozás területén a korai ultrahang diagnosztikától a terhesség utolsó harmadában végzett tartós magzati szívhangellenőrzésig minden lehetőség adott. Elérhetőségeinket ITT találja, rendelésünkre időpontot internetes bejelentkezéssel vagy akár email-en keresztül is tud kérni. Forduljanak hozzánk bizalommal, várjuk Önöket!

Nőgyógyász Szülész Debrecen