Hastükrözés

A nőgyógyászati betegségek diagnosztizálásában és kezelésében ma már vezető szerepet játszik a laparoszkópia. A beavatkozás lényege, hogy általános érzéstelenítésben a hasüreget feltöltjük széndioxid gázzal, hogy a hasfal elemelkedjen a belekről, és medence megemelésével a belek kicsússzanak a kismedencéből a felhasba. A köldökön keresztül 1 cm-es metszésen keresztül egy optikát vezetünk a hasűrbe. A beavatkozás során a nagyított képet monitoron jelenítjük meg. A műtét során a kismedencei szerveket: méh, petevezetők, petefészkek, a hólyag és végbél hashártyai felszínei jól átvizsgálhatók. Meggyőződhetünk a petevezetők átjárhatóságáról, ami a meddőség kivizsgálásában és kezelésében döntő kérdés.

Hastükrözés alkalmával a diagnosztikai lépésen túl lehetőség van operatív (műtéti) beavatkozásra is. Napjainkban a méhen kívüli terhességek döntő részét már laparoszkópiával oldjuk meg. Ezen túl van lehetőség összenövések oldására, tömlők eltávolítására, sterilizálásra (meddővé tétel) és még számos egyéb beavatkozásra.

A laparoszkópos műtétek előnye, hogy a beteget kevésbe terheli meg mint a has megnyitásával járó műtétek, rövidebb a kórházi ápolás és hamarabb tér vissza munkájába a beteg.

A NAP Rendelő orvosai a hastükrözés területén speciális jártassággal bírnak. Amennyiben a vizsgálatok eredményei alapján Önnél laparoszkópos műtét elvégzésére van szükség, úgy részletesen tájékoztatjuk a műtét módjáról, a műtét előtti tennivalókról, a beavatkozás előnyeiről és kockázatairól.

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

Szerző

Nőgyógyászati- szülészeti magánrendelőnket 20 éves klinikai gyakorlat és szakmai tapasztalat birtokában alapítottuk 2004-ben. A NAP Rendelő Debrecen legrégebben működő teljes körű ambuláns szülészeti-nőgyógyászati ellátást nyújtó magánrendelője. Célunk a hozzánk forduló betegek magas szakmai színvonalú ellátása, otthonos körülmények között. Rendelőnk a város központjában, könnyen megközelíthető, mégis diszkrét helyen található. Munkatársaink a betegellátás igényei szerint átalakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, barátságos környezetben várják Önt. A rendelkezésünkre álló műszerpark lehetővé teszi a nőgyógyászati-szülészeti ambulanter betegellátás teljes körű helyszíni igénybevételét. Terhesgondozás területén a korai ultrahang diagnosztikától a terhesség utolsó harmadában végzett tartós magzati szívhangellenőrzésig minden lehetőség adott. Elérhetőségeinket ITT találja, rendelésünkre időpontot internetes bejelentkezéssel vagy akár email-en keresztül is tud kérni. Forduljanak hozzánk bizalommal, várjuk Önöket!

Nőgyógyász Szülész Debrecen