Méhtükrözés (Hiszteroszkópia)

A méh belső felszínének vizsgálatára használatos eljárás. A beteg panaszai, vagy az elvégzett ultrahang vizsgálat vethetik fel a méh üregén belüli elváltozás (polip, mióma, a méh belfelszínének egyenetlensége, stb.) lehetőségét. Ilyenkor ma már nincs szükség nagyműtétre, egy napos intézeti bentfekvés keretében el tudjuk végezni a szükséges vizsgálatot.

Érzéstelenítésben a méhszájon keresztül vékony optikát vezetünk a méh üregébe és a méh üregének enyhe tágítása után láthatóvá válik annak belfelszíne. A méh nyálkahártyájának kóros elváltozásai: polipus, mióma, összenövések, illetve a méhben rekedt idegentestek ezen módszerrel diagnosztizálhatók. Hasonlóan a laparoszkópiához, itt is lehetőség van operatív beavatkozásra: a méhen belüli összenövések oldhatók, a nyálkahártya alatti miomagócok és polipusok eltávolíthatók és makacs vérzészavar esetén a méh nyálhártyája teljes mélységében eltávolítható. Ezzel az endoszkópos operációs technikával számos esetben elkerülhető hasműtét, a méh kivétele.

Meddő betegek esetében, amennyiben asszisztált reprodukciós programba kerülnek, ugyancsak elengedhetetlen a méhtükrözés. A költséges, időigényes beavatkozás sikerét hátrányosan befolyásolják a méh belsejében lévő esetleges elváltozások, a méh alaki rendellenességei. Ezek kizárására célszerű elvégezni a méhtükrözést.

A NAP Rendelő orvosai a méhtükrözés területén speciális jártassággal bírnak. Amennyiben a vizsgálatok eredményei alapján Önnél ilyen műtét elvégzésére van szükség, úgy részletesen tájékoztatjuk a műtét módjáról, a műtét előtti tennivalókról, a beavatkozás előnyeiről és kockázatairól.

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

Szerző

Nőgyógyászati- szülészeti magánrendelőnket 20 éves klinikai gyakorlat és szakmai tapasztalat birtokában alapítottuk 2004-ben. A NAP Rendelő Debrecen legrégebben működő teljes körű ambuláns szülészeti-nőgyógyászati ellátást nyújtó magánrendelője. Célunk a hozzánk forduló betegek magas szakmai színvonalú ellátása, otthonos körülmények között. Rendelőnk a város központjában, könnyen megközelíthető, mégis diszkrét helyen található. Munkatársaink a betegellátás igényei szerint átalakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, barátságos környezetben várják Önt. A rendelkezésünkre álló műszerpark lehetővé teszi a nőgyógyászati-szülészeti ambulanter betegellátás teljes körű helyszíni igénybevételét. Terhesgondozás területén a korai ultrahang diagnosztikától a terhesség utolsó harmadában végzett tartós magzati szívhangellenőrzésig minden lehetőség adott. Elérhetőségeinket ITT találja, rendelésünkre időpontot internetes bejelentkezéssel vagy akár email-en keresztül is tud kérni. Forduljanak hozzánk bizalommal, várjuk Önöket!

Nőgyógyász Szülész Debrecen