Sürgősségi fogamzásgátlás – esemény utáni tabletta

A honlapunkon található tájékoztatókból részletes információt szerezhetnek a női szervezet működéséről, a terhesség létrejöttéről, a fogamzásgátlási lehetőségekről. Szerencsére ma már a védekezés nélküli együttlét után sem kell tehetetlenül és aggódva várni a következő menstruációt, illetve annak kimaradását. Az együttlét után is rendelkezésre áll elfogadott módszer a nem kívánt terhesség megelőzésére. A védekezés nélküli kapcsolat után alkalmazható sürgősségi tabletta alkalmazásával hatékonyan megelőzhető a terhesség kialakulása.

Többféle esemény utáni tabletta van hazánkban forgalomban. Alkalmazásuk módja némileg eltérő, de közös tulajdonságuk, hogy a védekezés nélküli együttlét után 72 órán belül – de lehetőleg mielőbb – alkalmazva megelőzik a terhesség létrejöttét. Hátrányosan befolyásolják a tüszőrepedést, a megtermékenyítés és a beágyazódás folyamatát. Már kialakult terhesség esetén alkalmazásuk ellenjavallt.

A sürgősségi fogamzásgátlás természetesen nem ideális módja a nem kívánt terhesség megelőzésének, csak kivételesen, váratlan helyzetekben javasoljuk alkalmazását. Eredményezhet vérzészavart, a szabályos ciklusok zavarát. Rendszeres kapcsolat, tervezett együttlétek esetén más fogamzásgátló módszert javaslunk.

A sürgősségi tabletták vényre kapható készítmények. A recept természetesen beszerezhető a NAP Rendelőben, ahol nemcsak az eseményi utáni tabletták használatával kapcsolatban kaphat részletes információt, de személyre szabott tanácsokkal látjuk el a későbbi fogamzásgátlásra vonatkozóan is. Diszkréciónk garantált, forduljanak hozzánk bizalommal!

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

Szerző

Nőgyógyászati- szülészeti magánrendelőnket 20 éves klinikai gyakorlat és szakmai tapasztalat birtokában alapítottuk 2004-ben. A NAP Rendelő Debrecen legrégebben működő teljes körű ambuláns szülészeti-nőgyógyászati ellátást nyújtó magánrendelője. Célunk a hozzánk forduló betegek magas szakmai színvonalú ellátása, otthonos körülmények között. Rendelőnk a város központjában, könnyen megközelíthető, mégis diszkrét helyen található. Munkatársaink a betegellátás igényei szerint átalakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, barátságos környezetben várják Önt. A rendelkezésünkre álló műszerpark lehetővé teszi a nőgyógyászati-szülészeti ambulanter betegellátás teljes körű helyszíni igénybevételét. Terhesgondozás területén a korai ultrahang diagnosztikától a terhesség utolsó harmadában végzett tartós magzati szívhangellenőrzésig minden lehetőség adott. Elérhetőségeinket ITT találja, rendelésünkre időpontot internetes bejelentkezéssel vagy akár email-en keresztül is tud kérni. Forduljanak hozzánk bizalommal, várjuk Önöket!

Nőgyógyász Szülész Debrecen