Babamozi - Hasi ultrahang vizsgálat

A szülőknek, nagyszülőknek különleges érzés megpillantani születendő gyermekük, unokájuk vonásait a képernyőn. Az anya-magzat kapcsolat szempontjából fontos ez a “pillantás odabentre”, ugyanis bizonyítottan erősíti a szülők és a magzat közötti kötődést. A különböző terhességi korban elvégzett hasi ultrahang vizsgálatok azonban más-más célt is szolgálnak. A Down-kór ultrahangon vizsgálható jelei a 11.-12. héten értékelhetők, a 18. és 20. terhességi hét közötti vizsgálat fő célja az alaki fejlődési rendellenességek kiszűrése. Tudnunk kell azonban, hogy az ultrahang vizsgálat sem alkalmas minden rendellenesség diagnosztizálására: bizonyos kromoszómarendellenességek egyáltalán nem járnak ultrahanggal ábrázolható eltéréssel, más esetekben a magzat fekvése akadályozhatja meg egyes részeinek teljes biztonsággal történő megítélését.

A magzati élet titkai

A hasi ultrahang hatékonysága függ a vizsgálatot végző szakember felkészültségétől és az ultrahangkészülék minőségétől. Ultrahang rendelőnk fejlesztése keretében, pácienseink legmagasabb szintű ellátása érdekében a NAP Rendelőben elérhetővé tettük a legkorszerűbb 4 illetve 5 dimenziós ultrahang vizsgálatot! A hagyományos szülészeti ultrahang vizsgálatok és szűrések a terhesgondozás keretében, rendelési időben történnek. A kérésre végzett 3D / 4D vizsgálat külön előjegyzés alapján zajlik (l. lent). A hasi ultrahang vizsgálatokat Samsung HS 50 készülékkel végezzük.
A hagyományos 2 dimenziós technika (2D) a magzat egyetlen metszetét, egy sík képét jeleníti meg. A háromdimenziós gép sorozatfelvételeket készít a magzatról, s ezeket rakja össze a készülékben található számítógép térbeli képpé. A negyedik dimenzió az idő: az új gép képes arra, hogy mozgásban jelenítse meg a háromdimenziós képet. Így a megfigyelő mozgásként érzékeli az egyedi 3D képek gyors egymásutánját, mint a moziban, ahol szintén egymást követő kivetített állóképek keltik a folyamatos mozgás látszatát. Amikor a hagyományos szűrővizsgálatok alapján rendellenesség gyanúja merül fel, a 4-5D ultrahang vizsgálat segíthet ezt pontosítani, biztonságosabbá téve a magzati kóros elváltozások felismerését. Hangsúlyozni szeretnénk azonban, hogy a hagyományos, kétdimenziós ultrahang-készülékkel is hasonló biztonsággal ismerhetők fel a rendellenességek, rutin szűrésben a 4D ultrahang készüléket nem használják. Speciális diagnosztikus eljárásról van szó, ezért csak akkor alkalmazzuk, ha valamilyen konkrét kérdésre szeretnénk választ kapni.
A kismama, illetve a család kérésére végzett 4D ultrahang vizsgálat során új látványban lehet részük. A laikus számára is egyértelműen értékelhető képet nyerünk a magzat egyes testrészeiről (arc, végtagok, nemi szervek), mozgásáról (ásítás, nyújtózkodás, egyéb testmozgások).

Nemcsak babamozi

A Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság protokollja szerint elvégzett hagyományos ultrahang vizsgálatot és teljes értékű szakvéleményt biztosítunk.

Időpontfoglalás telefonon: +36 30 437 2542

Babamozi bejelentkezés

  • Hoszpodár Erika, ultrahang szakasszisztens
  • Minden nap 08.00 – 20.00
  • Telefonszám: +36 30 437 2542

A vizsgálat tartalma

  • Részletes vizsgálati lelet, szakvélemény
  • Egy 20 perces videófelvétel
  • A magzatról készített 3D képek pendrive-ra mentve
  • Az önök által kiválasztott leglátványosabb fotó kinyomtatva
A vizsgálat díja: 15 000 Ft.
A kérésre végzett 4D ultrahang vizsgálat a terhesgondozástól függetlenül működik, nem helyettesíti a kötelező UH szűrővizsgálatokat.
Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz! A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a NAP Rendelő orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Szeretettel várjuk a jelentkezését!

Babamozira kérjük telefonon egyeztessen időpontot.
Foglaljon időpontot telefonon

Cím

4028 Debrecen, Kétmalom utca 5.

Telefonszám

06 30 299 2098

Adatvédelem | Copyright © 2015-2022 NAP Rendelő – Minden jog fenntartva!
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram