LEEP műtét

Klinikánkon az elérhető legkorszerűbb szűrővizsgálatok alkalmazásával végezzük a méhnyak szűrést. Amennyiben Önnél ezek eredménye nem megnyugtató, további ellenőrző vizsgálatra, szövettani mintavételre lehet szükség. Ez a mintavétel segít a további súlyosabb elváltozások megelőzésében és a pontos diagnózis felállításában. A kimetszés akár a teljes kóros területet eltávolítását, így a gyógyulást is jelentheti.
A szövettani mintavétel során elektromos kacs segítségével a méhszájból körülbelül ujjbegynyi szövetrészletet távolítunk el, melyet akkreditált patológiai laborban vizsgálnak meg. A beavatkozás elnevezése LEEP – ami a „méhszájból elektromos hurokkal végzett kimetszés” angol fordításának rövidítése. A módszer előnye a hagyományos méhszájműtéttel szemben, hogy kevésbé károsítja a méhnyak funkcióját, kisebb megterheléssel jár, munkahelyéről egy napot sem kell hiányoznia. Természetesen a LEEP műtét nem helyettesíti minden esetben a klasszikus méhszájműtétet, és a szövettani eredmény alapján esetleg szükségessé válhat nagyobb terület eltávolítása is.

Méhszájon végzett műtét?

Csak indokolt esetben, vizsgálatokkal alátámasztva, a lehető legkisebb megterheléssel

Foglaljon időpontot Telefonon

LEEP műtét előtt

Helyi érzéstelenítésben végzett műtét előtt speciális tennivalója nincs. A beavatkozás előtt 48 órán belül semmilyen hüvelyi készítményt (kúpot, krémet) ne használjon, és ne éljenek házaséletet. Általános érzéstelenítésben végzett beavatkozás előtt 6 órával már se folyadékot, se szilárd táplálékot ne fogyasszon! Reggel a szokásos gyógyszereit egy korty vízzel vegye be. Műtét előtt kérjük, olvassa el figyelmesen, majd írja alá a beleegyező nyilatkozatot. Természetesen bármilyen felmerülő kérdésére örömmel válaszolunk. Mindenképpen jelezze, ha korábban műtét, fogászati kezelés kapcsán bővebb vérzést észlelt, ismert véralvadási zavara, vagy lidocain érzékenysége van.
A méhszájon végzett beavatkozásokat célszerű a menzesz utáni időszakra tervezni. Időpontot kérjük telefonon egyeztessen orvosával.

LEEP műtét után

A kimetszés után jelentkező esetleges vérzést csillapítjuk, és Ön rövid megfigyelés után otthonába távozhat. Minimális barnás vérezgetés ezt követően 12-24 óráig jelentkezhet és nem tekinthető kórosnak. Amennyiben ennél bővebb utóvérzést, vagy egyéb kellemetlenséget tapasztal, kérjük jelezze! Kezelőorvosa a műtét utáni éjszaka mobiltelefonon folyamatosan elérhető. A beavatkozást követően néhány hétig kerülje az ülőfürdőt és az együttlétet.
A szövettani eredmény általában két héten belül elkészül, ennek alapján tudjuk az esetleges további teendőket meghatározni. A szövettani elváltozás alapján rendszeres ellenőrzést, gyógyszeres kezelést, esetleg egyéb műtéti beavatkozást javasolhatunk.
Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz! A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a NAP Rendelő orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Szeretettel várjuk a jelentkezését!

Kisműtétekre kérjük telefonon egyeztessen időpontot rendelőnk orvosaival.
Foglaljon időpontot telefonon

Cím

4028 Debrecen, Kétmalom utca 5.

Telefonszám

06 30 299 2098

Adatvédelem | Copyright © 2015-2022 NAP Rendelő – Minden jog fenntartva!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram