Várandósgondozás

Várandósgondozás hétről hétre

Rendelőnkben mindent megteszünk annak érdekében, hogy Önt és a babát a lehető legnagyobb biztonságban tudjuk. A közös odafigyelés mellet reméljük, gondtalan és örömteli lesz a várakozás. A vizsgálatok nyugodt, meghitt környezetben zajlanak a legmagasabb szakmai színvonalon, a hazánkban érvényes szakmai irányelveket követve. 

A várandósgondozás során egy egységes szakmai protokollt dolgoztunk ki és személyre szabottan alkalmazunk már évek óta praxisunkban. A várandósgondozás minden esetben egyéni igényeknek megfelelőlen történik, a vizitek gyakorisága az adott terhességi állapottól, életkortól, alapbetegségtől függően módosulhat, illetve az Ön kérésére kiegészítő vizsgálatok is elvégezhetőek. Önnel ezt ismertetve, alkalma adódik a megadott terhességi hetekre, a megfelelő vizsgálatokra, online az időpontokat előre lefoglalni.

Meghitt környezet, kiemelt gondoskodás

Rendelőnkben az Ön és születendő gyermekének testi és lelki egészsége a legfontosabb.

Foglaljon időpontot
A várandósgondozás legfontosabb pontjai jó támpontot szolgáltatnak, de az ellenőrzéseket minden esetben aktuálisan módosítjuk, hogy Önök a legnagyobb biztonságban legyenek.
 • Terhesség megállapítása – első vizsgálat a várandósság során
 • 9-10.héten szükség szerint vitalitás kontroll (ultrahang) és vércukor ellenőrzés
 • 12. héten szűrő ultrahang vizsgálat (méhnyakszűrés, genetikai tesztek)
 • 18. héten szűrő ultrahang vizsgálat
 • 24. héten OGTT (cukorterheléses vizsgálat) leletekkel kontroll
 • 28. héten kontroll ultrahang vizsgálat
 • 32. héten szűrő ultrahang vizsgálat
 • 36. héten NST vizsgálat
 • 37. héten UH és áramlás vizsgálat + GBS (B csoportú Streptococcus) szűrés
 • 38. héten NST vizsgálat
 • 39. héten NST vizsgálat
Minden találkozás alkalmával magzati szívhangellenőrzés, vérnyomásmérés és vizeletvizsgálat is történik, illetve a friss labor- és egyéb leletek áttekintését, véleményezését is elvégezzük.

Ezen felül klinikánkon számos egyéb szolgáltatás igénybe vehető a szakmai irányelvek betartásával:
A szülést megelőző időszak legalább olyan fontos szerepet tölt be abban, hogy hogyan éli meg a várandós az anyává válást, és hogy megerősödik-e a párok közti szövetség. Rendelőnkben - a családbarát szülészet iránti elkötelezettség jegyében - az apa végig jelen lehet a vizsgálatok alatt, külön kialakított NST szobánkban meghitt környezetben végezzük a harmadik trimeszteri magzati ellenőrzést, együtt töltheti a pár a vizsgálat perceit (kivéve COVID miatti korlátozó intézkedések időszakát).
A szülést megelőző időszak fontos szerepet tölt be az anyává válás, és a párok közti szövetség megerősödésében. Rendelőnkben - a családbarát szülészet iránti elkötelezettség jegyében - az apa végig jelen lehet a vizsgálatok alatt, az NST ellenőrzés során is együtt töltheti a pár a vizsgálat perceit.
Vigyázzunk együtt a megszületendő magzatra, szeretettel várjuk a NAP Rendelőben!
Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz! A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a NAP Rendelő orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Szeretettel várjuk a jelentkezését!

Vizsgálatainkra előzetes internetes bejelentkezés és időpontfoglalás útján tud jelentkezni.
Foglaljon időpontot

Cím

4028 Debrecen, Kétmalom utca 5.

Telefonszám

06 30 299 2098

Adatvédelem | Copyright © 2015-2022 NAP Rendelő – Minden jog fenntartva!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram