SonoHSG

Ha a babavállalás egy éven belül védekezés nélküli rendszeres házasélet ellenére nem jön létre, indokolt ennek okát megkeresni. A kivizsgálás első lépései a peteérés, illetve a partner andrológiai vizsgálata. Mivel a petevezető átjárhatósága a megtermékenyítés alapfeltétele, ezt követően ennek ellenőrzése indokolt. Terhesség ugyanis úgy jöhet létre, ha a spermium a méh üregébe, majd a petevezetőbe eljutva, találkozik a petesejttel. A találkozást követően a megtermékenyült petesejt innen vándorol a méh üregébe, ahol beágyazódik, s fejlődésnek indul.

Nem sikerül a babavállalás?

Segítségére leszünk ennek okát mielőbb tisztázni

Foglaljon időpontot Telefonon
A petevezető átjárhatóságának ellenőrzése a hiszteroszalpingografia (HSG). A hagyományos HSG vizsgálat a korszerű ultrahang berendezések birtokában kiváltható az egyszerűbb SonoHSG eljárással. Ennek során a méh üregébe felvezetett katéteren át fiziológiás sóoldatot, vagy HyCoSy során az ultrahang számára kontrasztanyagként viselkedő folyadékot juttatunk a méhűrbe, s ennek szabad hasüregbe történő kijutását követjük folyamatos ultrahang ellenőrzés mellett. A sonoHSG vizsgálatot célszerűen a menzesz után néhány nappal, előre egyeztetett időpontban végezzük.
A petevezető átjárhatóságát közvetlenül a menzesz lezajlása után végezzük. Időpontot kérjük telefonon egyeztessen orvosával.
A petevezető átjárhatóságának vizsgálatára egyéb módszerek is rendelkezésünkre állnak. Amennyiben a méh üregének rendellenessége felmerül, méhtükrözés (office hiszteroszkópia) elvégzése javasolt. Idősebb anyai életkor, endometriózis gyanúja esetén akár már első lépésben hastükrözés (laparoszkópia) segítségével nemcsak a kürtök átjárhatóságát tudjuk ellenőrizni, de a kismedencei szervek: méh, petevezetők, petefészkek, a hólyag és végbél hashártyai felszínei jól átvizsgálhatók. Ezt a beavatkozás már kórházi körülmények között, általános érzéstelenítésben történik.

Az hogy az ismertetett vizsgálatok közül Önnél melyiket a legcélszerűbb igénybe venni, az számos tényezőtől –életkor, előzményi adatok, egyéb leletek eredményei- függ, a legmegfelelőbbet az Ön kívánságát is figyelembe véve választjuk ki.
Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz! A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a NAP Rendelő orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Szeretettel várjuk a jelentkezését!

Kisműtétekre kérjük telefonon egyeztessen időpontot rendelőnk orvosaival.
Foglaljon időpontot telefonon

Cím

4028 Debrecen, Kétmalom utca 5.

Telefonszám

06 30 299 2098

Adatvédelem | Copyright © 2015-2022 NAP Rendelő – Minden jog fenntartva!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram