Hastükrözés

A nőgyógyászati betegségek diagnosztizálásában és kezelésében ma már vezető szerepet játszik a laparoszkópia. A beavatkozás lényege, hogy általános érzéstelenítésben a hasüreget feltöltjük széndioxid gázzal, hogy a hasfal elemelkedjen a belekről, és medence megemelésével a belek kicsússzanak a kismedencéből a felhasba. A köldökön keresztül 1 cm-es metszésen keresztül egy optikát vezetünk a hasűrbe. A beavatkozás során a nagyított képet monitoron jelenítjük meg. A műtét során a kismedencei szerveket: méh, petevezetők, petefészkek, a hólyag és végbél hashártyai felszínei jól átvizsgálhatók. Meggyőződhetünk a petevezetők átjárhatóságáról, ami a meddőség kivizsgálásában és kezelésében döntő kérdés.

Hastükrözés alkalmával a diagnosztikai lépésen túl lehetőség van operatív (műtéti) beavatkozásra is. Napjainkban a méhen kívüli terhességek döntő részét már laparoszkópiával oldjuk meg. Ezen túl van lehetőség összenövések oldására, tömlők eltávolítására, sterilizálásra (meddővé tétel) és még számos egyéb beavatkozásra.

A laparoszkópos műtétek előnye, hogy a beteget kevésbe terheli meg mint a has megnyitásával járó műtétek, rövidebb a kórházi ápolás és hamarabb tér vissza munkájába a beteg.

A NAP Rendelő orvosai a hastükrözés területén speciális jártassággal bírnak. Amennyiben a vizsgálatok eredményei alapján Önnél laparoszkópos műtét elvégzésére van szükség, úgy részletesen tájékoztatjuk a műtét módjáról, a műtét előtti tennivalókról, a beavatkozás előnyeiről és kockázatairól.

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz! A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a NAP Rendelő orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Szeretettel várjuk a jelentkezését!

Vizsgálatainkra előzetes internetes bejelentkezés és időpontfoglalás útján tud jelentkezni.
Foglaljon időpontot

Cím

4028 Debrecen, Kétmalom utca 5.

Telefonszám

06 30 299 2098

Adatvédelem | Copyright © 2015-2022 NAP Rendelő – Minden jog fenntartva!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram