Korszerű fogamzásgátlás

A szülész-nőgyógyász praxist nőgyógyászati rákszűrés mellett leggyakrabban fogamzásgátlási tanácsért keresik fel a páciensek. A kevésbé biztonságos hagyományos védekezésen kívül az elmúlt években olyan új korszerű fogamzásgátló módszerek jelentek meg, melyek nem csupán védenek a nem kívánt terhességgel szemben, biztonságosan alkalmazhatóak, de számos úgynevezett non-kontraceptiv előnnyel is rendelkeznek. Az újabb hormonális fogamzásgátló tablettákat alkalmazva szabályosabb és kevesebb lesz a menstruációs vérzés, ritkábban fordul elő petefészek ciszta, sőt alkalmazásuk csökkenti a petefészek rosszindulatú daganatának kockázatát is.

Amennyiben fokozott thrombosishajlam, vagy egyéb ok miatt Ön nem szedhet kombinált fogamzásgátló készitményt, szülész-nőgyógyásza akkor is számos lehetőséget tud Önnek ajánlani: elérhető ösztrogénmentes fogamzásgátló tabletta, illetve méhen belüli eszköz. Ez utóbbi specialis formája az intrauterin méhen belüli rendszer (Mirena), amely a terhesség elleni védettség mellett lényegesen csökkenti a vérzés mennyiségét és a vérzéshez társuló kellemetlen tüneteket. Endometriosis fennállása esetén is jó eredménnyel alkalmazható.

Amennyiben a napi gyógyszerszedést nem tartja elég megbízhatónak, mivel a tablettát gyakran elfelejti bevenni, úgy a hormonális fogamzásgátlás egy speciális formáját javasoljuk. Hüvelygyűrű alkalmazása esetén elég havonta egyszer a fogamzásgátlásra gondolnia.
Ne felejtse el: ha védekezés nélkül volt együtt párjával, akkor is van még lehetőség a nem kívánt terhesség kivédésére. Az újonnan megjelent esemény utáni tabletta akár több nappal az együttlét után is eredményesen alkalmazható.

Az egyes fogamzásgátló módszerekről részletes felvilágosítást kaphat a NAP-Rendelőben, forduljon hozzánk bizalommal!

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz! A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a NAP Rendelő orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Szeretettel várjuk a jelentkezését!

Vizsgálatainkra előzetes internetes bejelentkezés és időpontfoglalás útján tud jelentkezni.
Foglaljon időpontot

Cím

4028 Debrecen, Kétmalom utca 5.

Telefonszám

06 30 299 2098

Adatvédelem | Copyright © 2015-2022 NAP Rendelő – Minden jog fenntartva!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram