Méhtükrözés (Hiszteroszkópia)

A méh belső felszínének vizsgálatára használatos eljárás. A beteg panaszai, vagy az elvégzett ultrahang vizsgálat vethetik fel a méh üregén belüli elváltozás (polip, mióma, a méh belfelszínének egyenetlensége, stb.) lehetőségét. Ilyenkor ma már nincs szükség nagyműtétre, egy napos intézeti bentfekvés keretében el tudjuk végezni a szükséges vizsgálatot.

Érzéstelenítésben a méhszájon keresztül vékony optikát vezetünk a méh üregébe és a méh üregének enyhe tágítása után láthatóvá válik annak belfelszíne. A méh nyálkahártyájának kóros elváltozásai: polipus, mióma, összenövések, illetve a méhben rekedt idegentestek ezen módszerrel diagnosztizálhatók. Hasonlóan a laparoszkópiához, itt is lehetőség van operatív beavatkozásra: a méhen belüli összenövések oldhatók, a nyálkahártya alatti miomagócok és polipusok eltávolíthatók és makacs vérzészavar esetén a méh nyálhártyája teljes mélységében eltávolítható. Ezzel az endoszkópos operációs technikával számos esetben elkerülhető hasműtét, a méh kivétele.

Meddő betegek esetében, amennyiben asszisztált reprodukciós programba kerülnek, ugyancsak elengedhetetlen a méhtükrözés. A költséges, időigényes beavatkozás sikerét hátrányosan befolyásolják a méh belsejében lévő esetleges elváltozások, a méh alaki rendellenességei. Ezek kizárására célszerű elvégezni a méhtükrözést.

A NAP Rendelő orvosai a méhtükrözés területén speciális jártassággal bírnak. Amennyiben a vizsgálatok eredményei alapján Önnél ilyen műtét elvégzésére van szükség, úgy részletesen tájékoztatjuk a műtét módjáról, a műtét előtti tennivalókról, a beavatkozás előnyeiről és kockázatairól.

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz!

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz! A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a NAP Rendelő orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Szeretettel várjuk a jelentkezését!

Vizsgálatainkra előzetes internetes bejelentkezés és időpontfoglalás útján tud jelentkezni.
Foglaljon időpontot
Adatvédelem | Copyright © 2015-2022 NAP Rendelő – Minden jog fenntartva!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram