Rákszűrés a NAP Rendelőben

Mint az Ön számára is biztosan ismert, a szülészeti és nőgyógyászati ellátás egyik legfontosabb eleme a nőgyógyászati rákszűrés. A nőgyógyászatban három szerv rosszindulatú megbetegedése fordul elő gyakran. A méhnyálkahártya daganata elsősorban a változókorban lévő nőket veszélyezteti. Az ekkor jelentkező rendellenes vérzés esetén mindenképpen indokolt egy nőgyógyászati vizsgálat, melyet minden esetben hüvelyi ultrahangvizsgálat egészít ki. Indokolt esetben ezt követően szövettani vizsgálatot végzünk.Ez a nőgyógyászati megbetegedés szerencsére korán ad tünetet, így az időben megkezdett kezelés a gyógyulás záloga. Sajnos jóval nehezebben diagnosztizálható a petefészek rosszindulatú daganata.

A klasszikus nógyógyászati vizsgálat mellett hüvelyi ultrahangvizsgálat, illetve speciális vérvétel alapján szűrhetjük ki a további kezelést igénylő betegeket. A legnagyobb sikerrel a méhnyak rendszeresen elvégzett szűrése jár. Mivel folyamat általában lassan alakul ki a HPV (Humán Papilloma Vírus) fertőzés hatására, a rendszeres szűréssel a folyamat korán felismerhető és gyógyítható. A NAP Rendelőben az ehhez szükséges öszes feltétel adott: a megtekintéshez korszerű videokolposzkópos berendezést alkalmazunk, a levett kenetet akkreditált laboratóriumban értékelik és szükség esetén van lehetőség a HPV kimutatására is.

Amennyiben a nőgyógyászati szűrővizsgálat alapján indokolt, új lehetőségként a NAP Rendelőben a méhszájon talált elváltozás kimetszésére is lehetőség van. A beavatkozást ambulanter végezzük, nincs szükség kórházi felvételre és a munkahelyéről sem kelle hiányoznia.

A szövettani eredmény birtokában néhány napon belül közösen tudunk dönteni az esetleges további nőgyógyászati kezelésről. Gyógyulást természetesen csak a rendszeresen elvégzett szűrővizsgálat és a megfelelő kezelés eredményezhet, ne halogassa tehát a nőgyógyászati vizsgálatot.

Az oldalunkon található információk és szolgáltatások nem helyettesítik szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérjük, panaszok esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz! A honlapunkon található anyagokat és tájékoztatókat a NAP Rendelő orvosai készítették az aktuális hazai és nemzetközi irányelvek alapján.

Szeretettel várjuk a jelentkezését!

Vizsgálatainkra előzetes internetes bejelentkezés és időpontfoglalás útján tud jelentkezni.
Foglaljon időpontot

Cím

4028 Debrecen, Kétmalom utca 5.

Telefonszám

06 30 299 2098

Adatvédelem | Copyright © 2015-2022 NAP Rendelő – Minden jog fenntartva!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram